Po čemu se Caffe Cyrano razlikuje od drugih?
Prepoznatljiv je po prirodnim materijalima, okružen zelenilom sa više naših ljubimaca koji čine ovaj ambijent opuštenijim i prijatnijim za dušu i telo. Sa akcentom na prijatnost i ljubaznost osoblja uz jazz muziku.

Sastavni deo našeg prirodnog ambijenta su i naši kućni ljubimci, koje odavno poznajete, i u kojima uživate uz jedinstven osećaj ljubavi i sreće. Njima se najviše obraduju mališani, naši najmlađi gosti, koji ih redovno hrane i posećuju.

Cyrano kuhinja je poznata po stalnim novinama...
Ponuda za leto 2015. godine dolazi kroz proširenje osnovne ponude: pica sa povrćem, od 100% heljdinog brašna, njeguškim pršutom, rukolom i četiri vrste sira, pizza – nutela,Peciva po Danskoj recepturi bez aditiva. Sve se proizvodi u kuhinji prostom ručnom obradom testa bez aditiva i bilo kojih drugih veštačkih dodataka.


Iz ponude klijentima sa posebnim režimom ishrane želimo da istaknemo bezglutenski program testenina, svežih salata, šejkova i frapea (voćnih i voćno-povrćnih).

Sa zadovoljstvom predstavljamo sladolede po italijanskoj recepturi od prirodnog mleka, svežeg voća i bez veštačkih aroma od našeg lozničkog tehnologa Branke Živanović.
Često u kuhinji probamo razne recepte za domaće poslastice ili neke recepte stranih kuhinja. To uvek ponudimo gostima koji se zateknu u kafiću kako bi nam preneli svoje utiske. Što se tiče omiljenih poslastica naših gostiju, to je i dalje linija domaćih, tradicionalnih palačinjaka raznovrsnih slatkih i slanih ukusa, od kojih bi mogli da izdvojimo palačinke od heljdinog brašna sa dodatkom sladoleda, svežih voćnih mikseva.Posebno se ponosimo nasom ponudom od čak 88 vrsta čajeva od čistog cvata, kao i nasim barmenom sa nepresusnom mastom u pravljenju koktela,sejkova i spravljanju raznih vrsta kafe.

Za pripremu espresso kafe koristimo kafu Molinari,ime koje je staro više od sto godina…
Tradicija italijanskih porodičnih firmi odavno je iskoračila van granica matične zemlje i svetu darovala neke od najpoznatijih robnih marki.
Još 1804. godine Đuzepe Molinari osnovao je preduzeće i do današnjih dana ono je u vlasništvu članova porodice, koja njime i upravlja. Ako ti se ukaže prilika da dođeš u Modenu, u sedište kompanije, možda će te baš Alberto Molinari, uprkos svojim godinama i visini, žustro sprovesti kroz nedavno postavljene najmodernije proizvodne linije za preradu kafe, lično se poimence pozdravljajući sa svakim od zaposlenih.
Bar Molinari, kojim je porodična kompanija zakoračila u novu oblast, umeće pripremanja i prženja kafe, otvoren je 1911. u centru Modene. Sledećih decenija posao dobija na zamahu, a robna marka Caffe Molinari postaje sinonim za kafu sa karakterom i beskompromisnog kvaliteta. Danas se različiti tipovi espreso kafe ove robne marke distribuiraju u preko 105 zemalja, na sve kontinente i na najzahtevnija tržišta.
Zajednička nit posluženog Molinari espresa bilo gde u svetu lako se prepoznaje: kvalitet i ukus.
To je razlog zašto je Molinari porodica sve veća i veća.
Za svaku šoljicu espresa potrebna su 62 zrna kafe.
Na stablu kafe ona rastu u paru. Pošto se beru ručno, to znači da je za tvoju šoljicu neko 31 put ispružio ruku.
Jedno stablo kafe godišnje da oko kilogram roda. Ako svaki dan piješ espreso, tri stabla u svetu rastu baš za te
Svako zrno kafe do nas je putovalo najmanje 6000. kilometara. Zrna iz tvoje šoljice zajedno su prešla razdaljinu do Meseca.
Engleski kralj Carls zabranio je kafeterije 1 godine u strahu da se u njima kuju zavere protiv manje od mesec dana pod javnim ukinuo je tu odluku.
Davne 1732. godine Johan Sebastijan Bah napisao je kantatu u kojoj glavna junakinja obećava ocu da će prestati da strasno pije kafu tek ako joj on pronađe muža.
Od 1976. do 1979. u komunističkoj Istočnoj Nemačkoj trajala je kriza nastala povodom nestašice kafe, zbog čega je ministar trgovine podneo ostavku.
o izgleda nevidljivi svet kafe i espresa. dnoj njegovoj šoljici skriveni su muzika, politika, istorija, brojevi.

Ponosimo se I našim jedinstvenim  pecivima…ručno pravljena ,bez aditiva ili drugih veštačkih dodataka I boja,uy pažljivo birane visokokvalitetne sastojke,doprinose harmoniji ukusa I bude sva čula….Služimo ih u našoj picerij,caffeu I igraonici…naša peciva su nešto što svakako morate probati…